On Üç Ay ve Bir Genç! (Küçüreğimsi Öykü Tadında Olaylar)

On Üç Ay ve Bir Genç!


Tavşanlı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinin Tavşanlı köyünde bir genç yaşarmış. Bu genç dünya üzerinde az rastlanan Hyberslows hastalığına yakalanmış. Hastalığın insan da bıraktığı kalıtsal rahatsızlık travma yaşatıp insanın kendi içine yönelmesine sebep olduğu gibi konuşma yetisini de kaybettiriyormuş ve yine işin ilginç yanı bu genç ayda sadece bir harf dile getirebiliyormuş hastalık yüzünden.


Aradan yıllar geçmiş, köylü bu duruma alışmış ve takvimler 2017’i gösterdiğinde köylerine şehirden gelen bir öğretmen atanmış. Öğretmenimiz Merve Hoca’yı gören bu genç ona aşık olmuş. Çocukla tanışan Merve Hoca onun bu durumunu anlamış ve elinden geldiğince yardımcı olmaya karar vermiş. Eğitim hayatına yön vermiş, ona çeşitli kitaplar hediye etmiş. Genç, bir gün karar verip, tam 13 ay bekleyerek Merve Hoca’ya ‘’S-e-n-i S-e-v-i-y-o-r-u-m’’ demeyi planlamış. Her ay bir harf biriktirmeye başlamış ve 13 ay sonra ‘’Seni seviyorum.’’ diyebilecek seviyeye gelmiş.  


Merve Hoca’yı köy deresinin yanında otururken gören genç 13 ayın debisinde birikmiş duygularıyla hocanın yanına gitmiş. Arkasında onu izleyerek dururken biraz daha yaklaşıp 13 ayın duygu selini hocamızın arkasından söylemiş: ‘’Seni seviyorum.’’ . 

Merve Hoca etrafı izlerken genç onun tepki vermesini beklemeye başlamış. Bir dakika boyunca arkasında duran genç, hocanın görüş hizasına gelince Merve Hoca müziğini durdurup kulaklığını çıkarıp gence: ‘’Hoş geldin!’’ demiş…



Genç bu olayın üzerine ne yapacağını bilemeyip koşa koşa, dolu gözlerle, köyüne geri dönmüş… Çünkü kağıda yazıp vermek aklına gelmemiş… Tebrikler genç!

(Yukarıda geçen hastalık ve olay tamamen kurgudur.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar