Detoks Suyu Tarifleri

Detoks Suyu Nedir?


 Detoks metabolizmamızı birikmiş toksinlerden arındırmak için bir kişinin belirli bir zaman sürecinde özel meyve ve sebzelerden oluşan sıvıları tüketerek yapılan bir uygulamadır. Son günlerde özellikle çok popüler olmuştur. Doktorlar özellikle mevsim geçişlerinde detoksun yararlı bir yöntem olduğunu vurgulamaktadırlar. Detoks nasıl yapılır, detoks genellikle en fazla 7 günlük programlar halinde uygulanır.




Faydaları Nelerdir?

Detoksun yararları saymakla bitmez. Vücudumuzdaki sıvıların asitleşerek, vücudumuza zarar vermesini önler. Ayrıca asit baz dengesini korumamızı sağlar. Çünkü sağlıklı bir vücutta kan ve vücudun diğer sıvılarının hafif miktarda alkali özellikte olması normaldir. Kanın asit oranının artması bünyemize zarar verir. Yaşlanmayı hızlandırır. Bu nedenle detoks suyu içerek, detoks suyu faydaları ile bu süreci engelleyebiliriz.


Detoks Yaparken Neye Dikkat Etmeliyiz?

-Detoks yaparken uyulması gerekenler. Detoks nasıl yapılır diyenler için bazı önemli hatırlatmalar.

-Doğal ve organik beslenmeye özen gösterin. Yemeyi çok abartmayın.

-Alkol ve sigaradan uzak durun.

-Sebze ve meyveleri organik ve taze, farklı renkli sebzeleri mevsiminde tüketin.

-Kuru baklagilleri tüketmeyi alışkanlık edinin.

-Uykunuzu düzenli hale getirin.

-Hareketli bir yaşam sürmeye çalışın.

-Spor yapmaya başlayın.

-Sağlıklı içeceklere yönelin. Su, ayran, kefir, organik meyve suları tüketin.

-Detoksta kahve içilirmi, içilmez. Kafein, sigara, alkol içeren içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

Zayıflamak İçin Detoks Tarifleri:


1-) Zencefilli limonlu detoks suyu
  • 1.5 cm lik taze zencefil kökü
  • Oda sıcaklığında su yaklaşık 50 ml
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı: Limonata bardağına oda sıcaklığındaki su koyup, içine limon suyunu ekliyoruz. Zencefili çok ince şekilde rendeliyoruz. Sonra taze olarak güne başlarken detoks suyu içiyoruz. Üç günlük detoks diyetine dahil edilebilir.

2. Metabolizma Hızlandırıcı Detoks Suyu

Malzemeler:

  • ½ limon (dilimlenmiş)
  • 1 poşet yeşil çay
  • 4 adet çilek (doğranmış)
  • 1 litre su
Hazırlanışı:
Malzemeleri sürahiye koyun. 1 saat oda sıcaklığında 1 saat
buzdolabında dinlendirin. Poşet yeşil çay yerine kendi demleyip süzdüğünüz yeşil çayı da kullanabilirsiniz. Ve detoks suyunuz içmeye hazır!

3-) Yeşil Mumbai Detoks Suyu:
  • 1.5 su bardağı ıspanak yaprağı ( sapsız, yumuşak yapraklar)
  • 1.5 su bardağı taze portakal suyu, dolapta soğutulmuş
  • 1 su bardağı dolusu küp küp doğranmış mango
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze nane yaprakları
  • 1 küçükçe ince kıyılmış kereviz (sapı değil kendisi)
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz yaprağı
Yapılışı:Bir blendır kullanarak tüm malzemeleri güzelce parçalayın. Pürüzsüz bir püre olana kadar karıştırın. İçine soğutulmuş portakal suyunu dökün. Bir iki buz küpü ekleyerekdetoks suyunu için.



3(özel). Yağ Yakıcı Detoks Suyu
Malzemeler:
  • 2 litre su
  • ½ greyfurt (dilimlenmiş)
  • ½ salatalık(doğranmış)
  • 2-3 adet nane yaprağı
  • ½ limon (dilimlenmiş)
  • Küçük bir parça rendelenmiş taze zencefil
  • ½ misket/yeşil limon (dilimlenmiş)
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri şişenin içerisine ekleyin. 2 saat dinlendirdikten sonra için. Serinletici etki istiyorsanız içerisine buz da ekleyebilirsiniz.

4-)Dörtlü Tatil Detoks Suyu:
  • 2 litre kadar su
  • 1 güzel karpuz
  • 1 salatalık
  • 1 limon
  • taze nane yaprakları
  • buz küpleri
Yapılışı: Karpuzu çekirdeklerinden güzelce temizleyin, suyunu fazla harcamadan, göz kararı (bir litrelik sürahiyi yarılayacak kadar )küp küp doğrayın. Taze kokulu nane yapraklarını hafifçe parçalayın veya bütünde olur, aynı sürahiye ekleyin. Limonu kabuklarıyla birlikte ince ince doğrayın. Sürahiye ekleyin. Salatalığı da ince ince kabuklarıyla birlikte doğrayın sürahiye ekleyin. Keyif detoks suyu hazırdır. Akşamdan hazırlayıp dinlendirebilirsiniz. Gün içinde içerken buz eklersiniz. İki litrelik detoks suyu gün içinde üç dört kez öğün önceleri taze olarak tüketilebilir.

5-) Vücut Dengeleyici Detoks Suyu
Malzemeler:

  • 1 dal biberiye
  • ½ limon (dilimlenmiş)
  • ½ portakal (dilimlenmiş)
  • ½ salatalık (doğranmış)
  • 2 litre su
  • Buz
          Hazırlanışı:
          Malzemeleri sürahinin içerisine koyun ve üzerine suyu ekleyin. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra buz ekleyerek için.

          Yorumlar

          Popüler Yayınlar