Hayallerimiz Kadar Varız!

"BELKİ" ASLINDA UMUT VE HAYALİ VAR EDER


"BELKİ " ile başlayan cümleler, içten içe umutlarla dolu olup, küçük bir kelime ile dışa vurur her şeyi. Ne kadar güzeldir aslında BELKİ'lerden doğan umutlar. 

Her zaman güzeli merkeze koyar. Hata, kusur, eksiklik, kötülük hiç yoktur içinde. Aksine hayat doludur,yapıcılık, bütünleştiricilik ve iyilik vardır içinde.

İnsanın tek isteği hep bu umut ütopyasıdır işte. Kendini rahata ve huzura bıraktığı tertemiz hayallerden oluşan, rengarenk, şen ve pür neşe dünyasıdır bir nebze.

Peki bu dünya da tek başına mı yaşanılır?

 İlla ki hayal eden veyahut uman kişinin isteği, eşini de katar dünyasına. Ütopyasına  neşeyi, rengi, huzuru, sevgiyi eşi getirir.. Güzelliğe güzellik katar bilakis. İşte tüm olayda burada başlar.  Ne kadar hayal eklerse o kadar güzelleşir dünyası. 

Gerçek dünyaya dönünce ise umutlar var eder artık onu.
Her hayal hep iyidir,insan kötüyü hiç arzulamaz zaten. Fakat cümle başında bahsettiğim o küçük kelimenin bir de kötü yanı vardır.Belki aslında olasılığı temsil eder.Belki, iyi ile kötü sonuçları koyar ortaya, olasılık bir biçimde.


İyi tarafını kısa bir biçimde de olsa anlattım yazımda.
Hayaller,umutlar, hep yüzümüzü güldüren,içimize huzur getiren şeyler... Kötü tarafını söz etmek dahi istemiyorum.Çünkü; insan daima iyi tarafı görmek ister,kötüyü değil.

 Biraz benim hayallerimi içeriyor buradaki "BELKİ" ama isterseniz sizde yaşayabilirsiniz ütopyamda yeter ki iyi olun... 

Bizlerin BELKİ'nin hep iyi tarafını gören ve yaşayan insanlar olması dileğiyle.

Unutmayalım ki umutlarımız ve hayallerimiz kadar varız...



23.08.2014




Yorumlar

Popüler Yayınlar