LENF KANSERİ NASIL ATLATILIR? KEMOTERAPİ ETKİLERİ NASIL GİDERİLİR?


lenf kanserini yenen biri olarak yolun başında olan dostlarıma tavsiyelerde bulunmak için buradayım. sorularınız veya görüşleriniz veyahut eklemek istedikleriniz olursa yorum yapabilirsiniz.

dostlarım 12 kürlük bir kemoterapi ön görüldü bana. 6 aylık bir tedavi süreci demekti bu.
2 seans=1 kür

sözlerime inanmak ve başarmak kelimeleriyle başlıyorum. ilk önce inanacaksınız yeneceğinize. he yok ölüceğim triplerindeyseniz buyrun tedaviyi uzatın. doktorumla ilk konuşmam da bana 6 ayda tedavimin biteceğini söyledi. güldüm. bilgisizlikten midir, cahil gazı mıdır, bilemem ama 3 ayda yenerim hocam dedim.

hemen sonuca geliyorum 3 ayda gerçekten yendim.

şimdi yapılacakları söylüyorum. kansere yakalandığınızı öğrendiniz ilkte şöyle bir triplere girin ''kanserim ulan ühühüüh.'' falan diyip ağlayın. ben ağlamadım siz ağlayın. belki rahatlarsınız. kanseri yendiğimi annemle babama doktor sabah 9'da haber verdi. onlar ben yatağımda yatarken yanıma geldiler ağlayarak: '' pet ct sonuçların temiz çıkmış yenmişsin oğlum.'' diyip bana seslendiler.
uykulu gözlerle ''iyi'' diyip yatağıma yatmak istesem de onların sevinç gözyaşlarının sevincinin sesleri benim uykumu aldı götürdü. o gün boyunca mal gibi evde dolaştım. neyse... boş çeneme verin.
ilk kemoyu aldık ne yapacağız?
1- ateşin çıkacaktır. yan etkisi olarak. 2 saat boyunca geleneksel yöntemler ile düşürmeye çalışıyoruz. ilk olarak parol takviyesi alıyoruz. alır almaz duşa giriyoruz. ılık suyla şöyle vücudumuza enerji sinerji vermeye çalışıyoruz.
düştü mü ateş?
eğer düştüyse kusmalar felan bunu takip edecektir. ilk hafta sıkıntılıdır. korkmayın her gün kusmayacaksınız. her gün ateşiniz yükselmeyecek.ilk iki gün sıkıntılıdır dostlarım.

evet, geçtik. bu evrede anamız ağlıyor mu? evet. peki acısıda öldürür mü? hayır tabi ki.
şimdi kemoterapi yan etkilerini sayıyorum:
1-kaşıntı
2-koku alma seviyesinin üst seviyelere çıkması
3-diş etlerinin kanamasının artması
4-kusma
5-ateş
6-damarlarımızın sertleşmesi
7-saç dökülmesi
8-halsizlik
9-bağışıklık sistemimizin zayıflaması
10-sizi yenicem diyen bir kanser

yapılması gerekenleri söylüyorum dostlarım.

10- sizi sizden başka kimse yenemez. buna inanıyoruz ve bu illeti yeneceğimize inanıyoruz. yani allah'a olan inanç yüzde yüz artıyor. dualar felan hava da uçuşuyor.
ateist kardeşlerimi de düşündüm bu evrede onlar da evrene pozitif enerji göndermek için çabalıyorlar. dönütü de bilimle alıyorlar tabi.

9- bağışıklık sistemimiz zayıflıyor kardeşlerim. o yüzden ne yapıyoruz, toplumdan uzak duruyoruz. kesinlikle atlatana kadar topluma girmiyoruz. aileniz haricinde kimseyle görüşmemeye özen gösterin. enfeksiyon riski çok tehlikeli. tedavinizin sürecini uzatıyor. bağışıklık sisteminin zayıfladığını var sayalım ne oluyor?
doktorumuz 3 tane iğne veriyor. koldan vuruluyorsunuz ve hoop kan değerleri aynı seviyeye geri dönüyor. yemek içmekte yine önemli.

8-her hastalık gibi bu da halsizlik sağlıyor fakat halsizliği arttıran ilaç dostlarım. o yüzden kendimizi biraz sıkıyoruz ve o lanet popomuzu kaldırıp 10 dkklık kısa yürüşler yapıyoruz. bize enerji verecek yiyecekler yiyoruz. fındık, ceviz, keçi boynuzu(pekmezi) gibi...fazla kaçırmıyoruz. yan etkileri kötü oluyor bunların d: yani kemo aldım demem yararım ortalığı felan gibi cümleler kurabiliyorsunuz.

7- hanımefendiler için en zoru. erkekler için de öyle fakat empati kurunca hanımefendilerimizin daha çok etkileceğini düşünüyorum. ama işin ilginç yanı peruk kullanabilirsiniz saçınızı kestirdikten sonra. ben bir erkek olarak pöfür pöfür esmesini sevdim rüzgarın kafamda. kellik güzel şey. ama benim gibi uzun saçlı insanlarda anlık şok etkisi yaratabiliyor. neyse ki her halimle yakışıklıydım. kahretsin zeus :d şimdi saçlarımızı kestirdik. kemo alırken dahi o saçlar uzayacaktır. işte tedavi bitti kazıtayım da şu kemo etkisi ile uzayan saçlarımdan kurtulayım diyorsanız siz bilirsiniz. fakat ben kesmedim efendim. yani ilk kemoterapiyi aldım sıfıra vurdum saçımı. sonra bir daha kesmedim. şu an 15 gün olacak kanserden kurtuluşumun şeyi ve bu evrede nasıl hızla uzadı anlatamam. buralara elbette fotolarımı koyacağım yeter ki sağlam kaynaktan bilgi aldığınıza inanın. atlattım işte şu an sadecee her gün zeytinyağı kürü ile saçlarıma masaj yapıyor annem ve kız kardeşim. olumlu sonuç alıyorum. saçlarım parlıyor ve gerçekten uzadığını hissediyorum. yalnız bu saç olayında bekleyeceğiz. herkesin yapısı aynı olmayabilir. tahmini 3 ay sonra eski halime döneceğim.

6- kemoterapi damarları sertleştiriyor. ilacın yan etkisi efendim. damarlarınız ağrıyacaktır. bunun tek çözümü zamandır. ilk hafta canınız yanar. sonra geçiyor.
yani başka bir önerisi olan varsa söyleyebilir. ben üstesinden gelemedim.

5- ateş kemoterapiyi aldığınız saatten yaklaşık 2-3 saat sonra kendini gösteriyor. geleneksel tedavi yöntemleri ile bunu azaltabilirsiniz. duşa girin bir parol alın. geçmedi mi kesinlikle hastaneye gidiyorsunuz. durumunuzu belirtip serumu bağlıyorlar. hoop geçiyor. her şey geçiyor dostlarım.

4- en iğrenç olanı kusmadır. kemoyu aldığınız 3 gün boyunca aralıklar devam eder. kafa dağıtacak bir şey yapın ki bu etkiden kurtulun. ben yaptım kurtulamadım. kusunca da bir kez kusup bitiyordu.

3- diş etlerine bakım önemli. nasıl yapacağız? her gün dişlerimizi fırçalıyoruz. şu başı hareketli diş fırçaları var tavsiyem onlardan almanız. diş etlerine masaj yapıyor. yorulmazsınızda. kanamayı engellemek ve ağız içi yaralara engel olmak için tuzlu su ile gargara, karbonatlı su ile gargara, limonlu su ile gargara veya limonu ağız içinde gezdirmeniz... önlemimi bu şekilde alarak engel oldum.

2- ciddi anlamda her şeyin kokusunu alıyorsunuz ve iğrenç gelmeye başlıyor. sofra bezi, yemek kokuları, kardeşinizin ayak kokusu, yan dairedeki komşunuzun pişirdiği yemeğin kokusunu tahmin etmeler felan vs. baharatlı her şeyin kokusu rahatsız ediyor. parfüm kokuları ile yanınıza yaklaşana yapıştırın tokatı. sonra sebebini söyleyin ki akılda kalıcı olsun. burnunuzu keserek önlem alabilirsiniz. şaka tabi ki. yapacağınız şey direnmek. kanserin size oyunu olduğunu düşünün. koku etkisi yaklaşık 4-5 gün sürüyor.

1-arkadaşlar her yerimizden tüyler dökülüyor. bu tüy dökülmesi yani kıllarımızın dökülmesi kaşıntı ve hassaslık yaratıyor. ne kadar duş alsanız boş! geçmiyor dostlarım. kaşımamak için direneceksiniz. ben ağır bir hasarla bedelini ödüyorum. öyle bir kaşımışım ki bacağımı orası şu an simsiyah bir hal aldı. geçmesi uzun sürecek yaklaşık 5-6 ay. yaraladım yani kendimi. sonradan fark ettim ki kaşıdığım her yer böyle oluyor. sonra kestim kaşımayı.

bu kadar yan etkileri.
beslenmeye geçecek olursak.
kanser evresinde siyah olan ne varsa ye dediler hanım ablalar bana. zenciler affetsin direk aklıma geldi d:d:d: tövbe yarabbi.
karadut pekmezi yediren bir anne. dutun kurumuşunu yine yediren anne. ulan annem ya beraber atlattık gibi bir şey oldu. kuru üzüm yedim bol bol.
fındık, ceviz, leblebi yedim.
her gece ballı süt içtim. dostlar bal hakiki olmalı. kars'tan getirdik o derece ciddiyetinde olun yiyeceklerinizin.
köy tavuğu gidip aldık canlı canlı. koyduk bahçeye. kestik, yedik. köy tavuğunun tadı bir garip geldi. dedim orijinali buysa biz ne yedik bunca yıl.
günde iki köy yumurtası yiyordum.
ne olursa olsun yemeği bırakmıyorsunuz. direnç sağlamalıyız. kilo kaybına kaptırırsanız yeniliyoruz demektir. ilk kemoyu aldım. 77 kiloydum üç günde 74 e düştüm. kanseri yendiğim de 85 kiloydum. şu an sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladım. 2 kilo verdim bile.
çay severler derneğinden biri olarak her çay içtiğimde limon attım içine. şekerden uzak durun. şeker ihtiyacınızı meyvelerden sağlayın. sulu meyveler tüketin. çilekten uzak durun. 2.5 litre su tüketiyoruz. bol bol su ile idrara çıkıyoruz. hoop kemo etkisi azalıyor. limonlu su tüketin.
yoğurt gece gündüz fark etmez yiyin. kemo aldığınız gün yerseniz ağrılarınızın ve kemo etkisinin azaldığını göreceksiniz. evde yoğurt yapmayı deneyin. ayranı her yemekten sonra için.
her gün duş almaya özen gösterin. her giydiğiniz kıyafeti ütüleyin. çorabı dahi ütülüyorlardı. titizlik şart.
maddeler arasına yazmayı unuttum. cinsel hayatınız sekteye uğramıyor dostlarım.
fakat erkekler için bir sperm bankasına müracat etmeleri gerekecek. ne olur olmaz diye.
dostlarım yazım bu kadar. daha çok aklıma geldikçe yazacağım.
inanıyorsanız: allah acil şifa versin dualarımız sizinle.
inanmıyorsanız: dünya üzerindeki bütün iyi dilekler kalbinizde buluşsun. bilim yardımcımız olsun.


kendimize iyi bakıyoruz ki zamanı gelince herkes bize baksın.

İLK KEMOTERAPİ

İŞTE O MÜKEMMEL İLAÇ


İLK DAMARA GİRİŞ ANI

Yorumlar

  1. Geçmiş olsun gerçekten kötü bir hastalık. Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın.

      Sil
    2. iyi geceler ilker bey öncelikle rabbim bir daha yasatmasin benmde bugun pet çekimi sonucunda b büyük hücreli lenfoma tanısı kondu 12 sinde ilk kemo terapiyi alicam iki şey sormak istiyorum saçların dökülmemesi icin bisey yok mu birde kemoterapi aldığım daha kac gun sonra bünye normale dönüyo yan etkileri geciyo

      Sil
  2. Merhaba çok geçmiş olsun güçlü duruşunuzdan dolayı tebrik ederim ,bir şekilde size ulaşabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. buradan instagram hesabıma yönlendireyim isterseniz: ilkervergl

      Sil
  3. merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.Bugün çok yakın bir arkadaşıma 2b türü teşhis kondu ikinci evreswindeymiş ama hızla yayılan türü olduğu için dördüncü evredeki gibi tedavi edeceklermiş ayrıca akciğerinde de küçük bir tümöre rastlanmış arkadaşımda çok genç daha 30 yaşında ama o kadar morali yüksek ki hepimiz yeneceğini umut ediyoruz ben bazen ümitsizliğe düşüyorum babamı genç yaşta akciğer kanserinden kaybettim ama son evresiydi ve geç teşhis oldu arkadaşım için ne yapabilirim hiç bilmiyorum Allah size de sağlıklı uzun ömürler versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz düşerseniz o da aklından geçirir. moral verin, yemesine içmesin dikkat etsin. allah yardımcısı olsun. umarım yenecektir. tedavinin sekmeye uğramaması için enfeksiyon riski taşıyan her şeyden yani toplumdan uzak dursun. kendine 4-5 ay iyi ve sıkı bir şekilde kemoterapi eşliğinde bakarsa bu durumu yenecektir.

      Sil
  4. Merhaba çok geçmiş olsun..bugün bi tanıdığına lenfoma teşhisi kondu hodghin cinsi.henuz 16 yaşında bir kiz.ilk.kemoterapiyi bugün aldı.. sanırım.okuluna ara vermesi gerekecek.surec nasıl olur sizce..tamamen iyileşmek mümkün mü. Riski varmı.. hala gerçek olduğuna inanamiyirum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun. tedavisi var olan bir hastalık. kanser türleri arasında riski en az olanlarından biri. umarım moralini yüksek tutar ve yaşamına dikkat ederde yener bu hastalığı. geçmiş olsun.

      Sil
  5. geçmiş olsun öncelikle. ağabeyim yakalandı bu hastalığa ve 2 aydır elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. çünkü zehirli guatr yüzünden ameliyat olamıyor ve hastalığın evresini öğrenebilmek için patolojik sonuç çıkarılamıyor. anestezi doktoru şu an ameliyat olması halinde anesteziden uyanabilme şansını sadece %15 olarak belirlerdi. ilaçla tedaviye başladı yalnız ancak 6 ayda sonuç alınabilirmiş o da kesin bir sonuç değil. hematoloji uzmanı doktor da 6 ayın tedavi için çok geç olabileceğini söylüyor. önce koltuk altında çıkan şişlikler 2 ay içinde boynun iki tarafında kasık bölgesinde de görülmeye başlandı. benim sizden ricam, mutlaka ayrıntılı araştırma yapmışsınızdır hastalıkla ilgili, tavsiyede bulunabileceğiniz hastahane ve doktor var mı? bir de sizin ilk kemoterapi öncesinde hastalığınız hangi evredeydi ve nasıl belirtiler olmuştu. tekrar geçmiş olsun ve şimdiden teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişli Memorial Hastanesi'nde onkoloji bölümü doktoru Songül Şerefhanoğlu na başvurun.
      Ben de mantle lenfoma hastasıyım ve tedavim devam ediyor.

      Sil
  6. Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim de kuzenime lenfoma teşhisi konuldu. T hücreli ve 3. evre sadece göz ve yüz çevresinde. Anakara'da tedaviye başladı. Ancak doktoru tedavinin daha ilk haftasında hastanın hiçbir tedaviye cevap vermediğini ve şansının olmadığını söyledi. Acaba siz nerede ve hangi doktor ile tedavi oldunuz. Kısa sürede dönüş yapıp öneride bulunmanızı rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. öncelikle geçmiş olsun kardeşim diyeceğim fakat okuduğum kadarıyla geçmiş ve buna çok sevindim:)
    1 yıldır nedeni belli olmayan kaşıntıyla uğraşıyorum ve immünolojiden çıkmaz oldum:)sebebi bulunamadı vb.geçen hafta boynumum sol tarafı iki boyun gibi görjnecek şekilde şişti ve ben acile. boyun damarlarim tıkanmış,pıhtı atmış kalp falan filan.akcigere emboli atmış mı diye çekilen bt de 10cm.lik,kalbe baskı yapan,akcigerimin solunda bir kitle gördüler.bugün pet çekildi,pazartesi akcigerden biyopsi yapılacak açık ameliyatla.dr.un dediğine göre bu akciger ca olmayabilirmiş lenfoma buna neden olurmuş.ne olduğu 1 hafta sonra belli olacak tabii de senin yazdıklarını okuyunca akciğer ca olmasa lenfoma mı çıksa falan dedim:)eğer lenfomaysam tüm dediklerine uyacağım.başarılar..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. merhaba annem b tipi lenfoma ve bugün 4 uncu evre olduğunu öğrendik doktor hiç bisi söylemedi ve kalp rahatsızlığı da bar sadece kötü diyor o kadar bilgisi olan yardımcı olabilir mi

    YanıtlaSil
  9. ben bugün kendi kendime belirtilerinden şüphe ettiğim aileme çok net birşey söylemeye çekindiğim içinde birkaç belirti kesinleşmesi yapmak için yaşayan birinden daha uygun kimse olmadığını düşündüm twitterdan siz ulaştım müsait olduğunuzda dönerseniz minnettar olurum blogdaki herkesede çok çok geçmiş olsunlarımı iletirim :)

    YanıtlaSil
  10. Youtube kanalınızda denk geldim videonuza kaç yaşındasınız şuan size nasıl hitap etmem gerektiğinide bilmiyorum�� youtube kanalınızın içeriklerine baktığıma göre öğretmenlik okumuşsunuz sanırım bende bu yıl hodgkin lenfoma tanısı aldım kendimde Sakarya'da 4. Sınıf okul öncesi öğretmenliği öğrencisiyim şuan tedavimin başındayım. 3. Kemoterapimi aldım. Bunları yazmak için bir sosyal medya hesabınızı aradım fakat sadece burasını kullanıypsunuz sanırım görürsünüz umuduyla yazıyorum. Gerçi neden yazdığımıda bilmiyorum hastalık hakkında çok fazla bir şey bilmeyince araştorırken çok fazla video yoktu ve videonuz çok çok verimli olmuş hani etraftaki insanlar ne yaşadığınızı anlamıyor ya sanki siz anlattıkça yıllardır tanıyormuş gibi hissettim gerçekten değişik çok zor bir süreç gerçekten hayırlısıyla atlatmanıza çok sevindim. Böyle siz konuştukça tam dönemlerin denk gelmesi yaptığınız sınav stresi sanki birisini ekrana koymuşlar benim içimdeki her şeyi anlatmasını rica etmişler gibiydi. Gerçekten atlatabilmenize çok sevindim. Sağlıklı günler diliyorum�� sahinn.beyzaa

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun!
    İnstagram: ilkervergl
    Youtube: ilker vergül

    Yorumunuz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Allah acil şifa versin :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba. Çok benzerlerini yaşadım. Evre 1-2 Lenfomaydı benim de. Tedavim uzun olacaktı 3 ay sürdü. Okudukça yaşadıklarımızın neredeyse aynı olduğunu görünce çok şaşırdım iğneler falan. Geçmiş olsun demek istedim size.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba öncelikle gelmiş geçmiş olsun
    Ben zayıflaan sebebiyle doktora gittim genel kanser taraması yapıldı boynundaki lenflerde buyume vardı bt sonucunda belli oldu sonra boyun ultrasonuna girdim arada 1 ay var tabi 1 at önce 1 cm olan lenf nodu 1 ay sonra 2.5 cm olmuştu hastaliginizin başladığı dönemi hatırlarsanız bende lenfoma olma ihtimali var mı acaba 15 gün sonra biopsi olacağım ama şu dönemde arastirmaktan kafayı yiyorum 😐

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Çok teşekkür ederiz. Yorumunuz okunup cevaplanacaktır.

Popüler Yayınlar